søndag 20. november 2011

Oppbygning og fortellermåte!

Hei igjen!

Som jeg har skrevet før leser jeg boka Den Elskverdige Giftblandersken
Jeg satt å funderte litt på hva som kunne være sjangeren i boka, og kom fram til at det måtte være en utviklingsroman. Grunnen til dette er egentlig fordi jeg ikke fant noen annen sjanger å sette boka inn i, MEN! Den har faktisk noen likheter med sjangeren og. Linnea går fra å bli undertrykt av sin nevø, Kauko, som gjør henne nervøs og redd bare hun hører lyden av ham, til å faktisk å ”kvinne seg opp” og gjøre noe med det.

Linnea har et problem. Kauko. Han gjør livet forferdelig for henne. Driver henne vekk fra sitt eget hus som han og hans venner fullstendig har tatt over. Denne hyggelige damen flykter til en gammel legevenn hvor hun får slappet litt av. Hun tar en titt i medisinskapet som gir henne noen gode ideer.  Det at hun velger å endre holdning fra å være redd, til å kjempe imot er kanskje en link til sjangeren utvklingsroman.

Historien blir fortalt fra Linnea sitt synspunkt. Vi får høre hva hun synes om alt som skjer og hvordan hun takler det. Vi følger hennes tankegang og planene hun legger for å komme seg gjennom det. Vi får også glimt fra Kauko sitt synspunkt. Alt ondskapen som går gjennom tankene hans og de grusomme tingene han og kompisene hans gjør, som f.eks. å slå i hjel katten til tanten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar